П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
31 Травня 2019

ЧЕКАЮТЬ НА ПОЛІЦЕЙСЬКОГО ОФІЦЕРА ГРОМАДИ

28 травня у столиці за участі прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та голови Національної поліції України Сергія Князєва відбулася презентація проекту «Поліцейський офіцер громади».

Участь у заході взяли голова Колибаївської ОТГ Михайло ЖЕЛІЗНИК і представники центрів розвитку місцевого самовря­дування, які приєдналися до проекту. А передбачає він новий рівень комунікації та поліцейського сервісу. Його мета – забезпечення кожної тергромади офіцером поліції. Планується, що охопить близько 30 тисяч маленьких міст України, в яких проживають 28 мільйонів громадян. Поліцейський офіцер громади буде орієн­тований на вирішення безпеко­-вих проблем саме своєї терито­ріальної громади.
Сергій Князєв зазначив, що створення інституції поліцейського офіцера громади дозволить створити новий рівень сервісу не лише у великих містах, де працює патрульна поліція, а й по всій території держави, у віддалених населених пунктах. Також проект допоможе забезпечити відкриту і тісну співпрацю громади та поліції заради створення безпечного середовища, де поліцейський офіцер – це частина громади.
Проект охоплює всі регіони держави. Передбачено два етапи його реалізації: 2019 р. – 802 об’єднані територіальні громади, а 2020-го охопить всю територію держави.

За матеріалами прес-служби Колибаївської ОТГ.