П'ятница, 29 Березня 2024 р.
31 Травня 2019

ПЛАН НЕ ТАКИЙ УЖЕ Й ПЕРСПЕКТИВНИЙ…

Лише три райони, що складатимуться із 44 ОТГ у Хмельницькій області, – такий варіант устрою пропонує Хмельниччині Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Украї­ни в рамках децентралізації. Обласна влада ці пропозиції не надто підтримує, адже розраховує хоча б на 5 районів і 62 ОТГ.

27 травня в обласній раді відбулося засідання міжвідомчої регіональної робочої групи, під час якої було презентовано не­очікуваний проект. Передбачає він лише Хмельницький, Кам’янець-Подільський і Шепетівський райони. Неабиякі зміни пропонує він Кам’янеччині.
Торік у листопаді Кабмін затвердив перспективний план області, в якому на Кам’янеччині чітко окреслили 9 ОТГ: Кам’янець-­Подільську, Гуменецьку, Жванецьку, Староушицьку, Слобідсько-Кульчієвецьку, Довжоцьку, Орининську, Китайгородську, Колибаївську, які дали згоду на добровільне об’єднання. Нині Мінрегіонбуд бачить всього 5: Жванецьку, Староушицьку, Гуменецьку, Слобідсько-Кульчієвецьку і Кам’янець-Подільську.
На щастя, це лише проект, обговорення тривають, тому поки що про остаточні рішення гово­рити не доводиться. Все ж ця інформація вже встигла добряче полоскотати нерви як пересічним громадянам, так і головам громад та їхнім командам.
Закликають не панікувати і у Хмельницькому центрі розвитку місцевого самоврядування, мотивуючи тим, що пропозицій є багато, а до уваги береться узгоджений із громадою перспективний план.