П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
7 Червня 2019

БУДУТЬ РЕМОНТУВАТИ СТАДІОН!

Найкращі новини чергової сесії міської ради, яка відбулася 4 червня, торкалися спортивної сфери.

На початку засідання мер міста Михайло СІМАШКЕВИЧ вручив відзнаку міського голови «За заслуги перед міською громадою» кам’янчанину Костянтину АГАПОВУ, який виборов звання інтернаціонального чемпіона зі змішаних єдиноборств ММА під час Міжнародного турніру «Битва у фортеці».
Другим приємним для всіх ка­м’янчан повідомленням стала новина про те, що проєкт капітального ремонту Центрального стадіону ім.Г.Тонкочеєва, розроблений ще 2016 року, дочекався фінансування. Місто отримає першу частину коштів у сумі 3 млн грн із Державного фонду регіонального розвитку. Депутати виділили з міського бюджету і обов’язкову долю співфінансування – 350 тис. грн.
За словами міського голови, не останню роль у виділенні держа­вою коштів зіграли наш статус Молодіжної столиці та клопотання народного депутата Володимира МЕЛЬНИЧЕНКА.
Заплановано облаштувати бі­-гові доріжки, декілька спортивних секторів, газонне покриття футбольного поля, реконструкцію трибун і адмінприміщення. На сесії пролунала інформація і про те, що в Україні немає ліцензованого поля для легкоатлетичних змагань, а в Кам’янця є шанси його отримати.
Депутат міськради Валерій СЛОБОДЯН слушно зауважив, що незабаром будівельники, які споруджують неподалік житлові будинки, будуть прокладати комунікації, тому комунальним службам варто було б уникнути їх пролягання під спортсекторами і футбольним полем. Також він додав, що для уточнення планів має відбутися зустріч із власниками будівництва житла, які пообіцяли облаштувати в частині приміщень спортзали.
Не проголосували депутати рішення, яким передбачалося надати дозвіл КП «Міськтепловоденергія» на обмін нерухомого майна площею 345,4 кв.м на пр.Грушевського, 42 (приміщення над «Ощадбанком») на земельну ділянку площею 0,06 га за адресою: вул.Кри­п’якевича,3.
За словами директора депар­таменту економіки Майї ГУРСЬ­КОЇ, при будівництві нової ТЕС на вул.Крип’якевича залізли на приватну територію. І тепер власник
ділянки ініціював обмін із ком­пенсацією різниці у ціні. Проти виступили багато депутатів, й питали, як склалася така ситуація. Також, за орієнтовними підрахунками, озвученими в залі, приміщення мало б коштувати 120-130 тис. у.о., що не йде у жодне порівняння з вартістю ділянки. Депутати вимагали проведення експертної оцінки до надання дозволу на обмін, а не після, як це пропонував департамент, і взагалі взяли під сумнів доцільність мезальянсної оборудки. Врешті питання відправили на довивчення.