Середа, 24 Квітня 2024 р.
14 Червня 2019

ЮСТИЦІЯ ОБЛАСТІ ПРАЦЮВАЛА В КАМ’ЯНЦІ

12 червня в Кам’янці-Подільському Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області проводило низку заходів.

Віктор Худняк, Михайло СімашкевичЗокрема, відбулася зустріч із міським головою Михайлом СІМАШКЕВИЧЕМ. Очільник обласної юстиції Віктор ХУДНЯК і Михайло Євстафійович поспілкувалися щодо ремонту приміщення Кам’янець-Подільського міського відділу ДРАЦС, де вже цього літа планується відкриття сучасного офісу у форматі OpenSpace, аби кожний житель міста зміг оформити документи та отримати необхідні послуги в сучасних комфортних умовах.
Крім того, обговорили перс­пективу впровадження нового пілотного сервісу, за допомогою якого Центр надання адміністративних послуг у Кам’янці-Подільському буде фронт-офісом для отримання послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану. Тобто, люди зможуть звернутися з подачею відповідних документів до ЦНАПу.
Також на базі міської ради проведений виїзний міжрайонний семінар для працівників юридичних служб підприємств, установ і організацій Кам’янець-Подільського, Новоушицького, Дунаєвецького та Чемеровецького районів.
Відкривали семінар керів­ник обласного управління юстиції Віктор Худняк і керуюча справами виконкому міськради Яна Мельничук, які наголосили на важливості підвищення квалі­фікації практикуючих юристів.
На семінарі доповідали: суддя Кам’янець-Подільського міськ­районного суду Діна Стельмах, приватний нотаріус Кам’янець-­Подільського міського нотаріального округу Світлана Са­варчук, доцент кафедри цивільного права і процесу Хмельницького університету управління та права Мирослава Гарієвська.
А у центрі міста працювала мобільна група «Я маю право!» для надання юридичних консультацій громадянам. Зокрема, праців­ники управління юстиції спільно з його керівником Віктором Худняком проінформували жителів міста про важливі ініціативи
Міністерства юстиції України: «Поїхати з дитиною за кордон – легко!», «Відповідальне батьківство», «Бути присяжним» та інші.

Любов ЧАБАНОВА.