П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
28 Червня 2019

РОЗВИВАЮТЬ ТУРИЗМ, СПОРТ І РИБОЛОВЛЮ

21 червня відбулося відкриття низки заходів, присвячених популяризації історичних і туристичних місць Гуменецької ОТГ під гаслом: «Туристична Гуменеччина – шлях до вражень». Першим приймати гостей випала нагода селу Нігин, яке знаходиться на мальовничій рівнині біля річки Смотрич і пасм скелястих вапнякових товтр, що майже за 20 км від Кам’янця.

Подорожуючи туристичним Нігином, гості ознайомилися з історією пам’ятного знака на честь відміни кріпосного права, відвідали народний музей історії села. Прогулялися лісом і помилувалися крає­видами з урвища, яке відкрило панораму на Нігинсько-Залуцькі печери та природу Подільських товтр.
На галявині біля печери Шамот туристичний вікенд продовжився веселими розвагами, піснями, іграми, а господарі частували гостей смачною кашею та рибною юшкою.
Не обійшлося і без спорту. Грали у волейбол, настільний теніс, шахи, дартс тощо. Найбільшу увагу традиційно привернули емоційні виступи у перетягуванні канату. Тут себе найкраще проявили представники Залісся Другого. Уперше був представлений і бадмінтон, з якого незабаром саме на горі Шамот і відбудуться змагання.
Спортивну частину заходу вміло організував директор ДЮСШ «Лідер» Гуменецької ОТГ Олександр ДОРОЖ.
А із самісінького ранку 23 червня біля ставка у с.Вербка зібралися любителі порибалити, серед яких були і чоловіки, і жінки, і діти. Так усі гуртом відзначили Всесвітній день рибальства і позмагалися за звання найкращого рибалки. У конкурсі брали участь 45 осіб, за ними спостерігали й чимало вболівальників.
Вивудити найбільшу рибину вагою 4 кг 700 г пощастило Миколі Гребеню, а максимальної ваги всіх спійманих рибин (5 кг 360 г) досяг Микола Мазур. Кількістю вилову відзначився Веніамін Басок. Найстаршими рибалками були Олександр Грищук і Валентин Соколюк, а наймолодшою – Ліза Тарапута.
Ініціатором цього свята виступив староста села Анатолій Мазур. І йому все вдалося: рибалки – з уловом; вболівальники – із подарунками, а переможці нагороджені.

За матеріалами прес-служби Гуменецької ОТГ.