П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
5 Липня 2019

ГОРІЛА ШКОЛА, ПАЛАЛА

Мрія багатьох учнів, аби згоріла школа, здійснилася у Підпилип’ї. Щоправда, вже рік, як у цьому навчальному закладі немає дітей. Ще минулого року улітку батьки перевели їх на навчання до Привороття. Селяни збентежені пожежею і ніяк не можуть второпати, що ж її спричинило.

Як повідомляє прес-служба 2-го ДПРЗ, першого липня, майже опівночі, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння у будівлі недіючої школи с.Підпилип’я. Негайно туди направили чергові караули вогнеборців з Кам’янця-Подільського, смт Чемерівці та місцеву пожежну команду с.Привороття.
На момент прибуття рятувальників площа пожежі сягала 300 кв.м. Гасіння ускладнювалося великою горючою навантагою та сильним задимленням. Через те, що будівля мала дерев’яне перекриття, існувала загроза швидкого поширення вогню. Завдяки вправним діям вогнеборців, пожежу вдалося ліквідувати і врятувати від знищення стихією будівлю школи, загальна площа якої – близько 2000 кв.м. До гасіння залучалися 12 рятувальників на п’яти одиницях пожежно-рятувальної техніки. Травмованих і загиблих унаслідок пожежі не було. Причина загоряння встановлюється.
Підпилип’янський сільський голова Іван СПАСЮК розповідає, що пожежа розпочалася із добудови, де раніше був спортзал.
– Це велика трагедія для нас, бо цьогоріч мали би відзначати 80-ліття школи. Вона війну пережила… Сподіваємося, що нам удасться перекрити крило школи, побілити вцілілі стіни, аби колишні учні цього навчального закладу мали куди навідатися на зустріч випускників.