Середа, 08 Травня 2024 р.
5 Липня 2019

ПЕРШИЙ УРОЖАЙ – УЖЕ В КОМОРІ

Аграрії Кам’янеччини розпочали збирати зернові. За повідомленням відділу агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів РДА, перші гектари озимого ячменю обмолотили в господарствах ПП «Мрія-2010» с.Китайгород, ПП «Гринчуцьке» с.Гринчук, філії «Кам’янець-Подільська» ТОВ СП «Ні­булон» с.Привороття. За станом на 4 липня, ячмінь зібрано на 681 га або 46% від загальної посівної площі при середній урожайності 45 ц/га.

Збір озимого ріпаку розпочали філія «Кам’янець-Подільська» ТОВ СП «Нібулон» с.Привороття, філія «Мрія» ТОВ СП «Нібулон» с. Сокіл, ПП «Аграрна компанія 2004» с.Лісківці. Зібрано на площі 45 га при середній урожайності 29,2 ц/га.
Перших 10 гектарів озимої пшениці об­молочено у ВК «Іскра-2007», отримано 58 тонн при середній урожайності 58 ц/га.
Через надмірну кількість дощів цьогоріч початок жнив дещо відтермінований. Усе ж за гарної погоди масове збирання ранніх зернових культур і ріпаку пройде в першій декаді липня.
У нашому районі розпочав приймання зерна елеватор філії «Смотрич» ТОВ СП «Ні­булон» (с.Кам’янка), який може забезпечити одночасне зберігання 66 тис. тонн зерна, маючи у своєму арсеналі три зерносушарки.
Окрім того, ТОВ СП «Весна 21» с.Гуменці також планує у першій декаді липня розпочати приймання зерна (озимий ріпак і пшеницю). Це підприємство має склади на 55 тис. тонн зерна та 2 зерносушарки.

За матеріалами прес-служби РДА.