П'ятница, 29 Березня 2024 р.
12 Липня 2019

«ЗАМІНУВАВ» ЗАЛІЗНИЦЮ ЧЕРЕЗ СВАРКУ

За невдалий жарт про «замінування» приміщення Кам’янець-Подільського залізничного вокзалу 42-річний кам’янчанин постане перед Фемідою. До поліції горе-жартівник зателефонував 12 липня, о 20.20, із власного мобільного телефона.

Підполковник поліції Юрій БІЛЯНСЬКИЙСьогодні, 13 липня, начальник міськвідділу поліції підполковник поліції Юрій БІЛЯНСЬКИЙ скликав журналістів, аби розповісти про вчорашній інцидент:

– Отримавши повідомлення, на місце події одразу виїхали працівники поліції, рятувальники, медики, вибухотехніки, нацгвардійці, представники місцевої влади. Правоохоронці одразу ж евакуювали людей та перекрили рух вулицею Привокзальна. Вибухотехніки та кінологи оглянули приміщення та прилеглу територію, проте жодних підозрілих чи вибухонебезпечних предметів не виявили. Загалом роботу вокзалу було призупинено з 20.15 до 23.00. Рух потягів під час проведення заходів не зупиняли.
Паралельно працівники кримінальної поліції та слідчі вже працювали над пошуком зловмисника і завдяки вжитим заходам його розшукали через три години, – продовжує Юрій Олександрович. – Псевдомінером виявився 42-річний місцевий житель, раніше не судимий. На момент затримання він перебував у стані алкогольного сп’яніння. Чоловік пояснив, що напередодні посварився із співмешканкою, вживав спиртне та таким чином вирішив «пожартувати».
Зловмисника затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу – тримання під вартою. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів державної власності) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання від 3 до 6 років позбавлення волі.