Субота, 20 Квітня 2024 р.
19 Липня 2019

ПЕС-МАНДРІВНИК

Історія кам’янецького пса-безхатька Шарика, якого знає все місто, бо він мешкає на вулиці Соборній, здивувала своєю географією.

Повернення додомуЯкимось дивом собака опинився у Хмельницькому. Тамтешні волонтери в соцмережах опублікували його фото з підписом: «Чий? Приїхав від ХТІБО, вийшов у центрі. Бірка дивна». Потім ще чимало було коментарів із детальним описом, якими маршрутами й тролейбусами пересувався чотирилапий турист. Звісно, кам’янецький чіп після стерилізації від нашої ГО «Душа бродяги» для хмельничан був незнайомий.
А от кам’янчани одразу впізнали в гуляці нашого Шарика.
Ставлення містян до нього неоднозначне: хтось обурюється, що у центрі міста ходить величезний пес, комусь, нав­-паки, не до вподоби була його стерилізація, мовляв, наві­що чіпали? Але більшість знає його як добряка, що живе бі­ля магазину «Тано» і мало реагує на навколишніх без зайвої потреби.
Кам’янчани одразу почали озвучувати версії, як Шарик опинився у Хмельницькому. Одні думали, що його туди вивезли спеціально, інші, знаючи його любов до їзди в громадському транспорті, припускали, що до обласного центру він доїхав сам. Цю здогадку підтвердила і голова ГО «Душа бродяги» Анжела Швець, яка навіть пропонувала хмельницьким колегам автобусом відправити гульвісу додому.
– До магазину, біля якого живе Шарик, привозять товар машини, тому припускаю, що він із кимось і поїхав. Бо якби хтось спеціально вивозив, то не за 100 кілометрів. А повернула його назад до міста кам’янчанка, волонтерка Вікторія Маланчук, – повідомила Анжела. – Тепер залишається сподіватися, щоб Шарик-мандрівник не зібрався десь далі на екскурсію.