Четвер, 25 Квітня 2024 р.
19 Липня 2019

ПРИЄМНІ ВІЙСЬКОВІ МОМЕНТИ

Візити генерал-лейтенанта ЗСУ та делегації Збройних сил Німеччини, почесні відзнаки і грамоти, – цього тижня Кам’янець-Подільський гарнізон пережив чимало приємних подій.

• На базі 201 навчального центру проводилися збори головних старшин полків, бригад і військових частин ЗСУ. Крім теорії, практичні навички військові здобули на полігоні, де проводилися заняття з військової топографії з елементами системи БАРС, з інженерної підготовки та РХБ захисту.
А 12 липня на підбиття підсумків зборів до Кам’янця завітав начальник Головного управління оперативного забезпечення ЗСУ генерал-лейтенант Микола КРАВЧУК. Заслухав він і звіт щодо стану військової дисципліни у військових частинах за I півріччя. Приємно, що серед найдисциплінованіших – наш Центр розмінування, за що начальника полковника Володимира РОДІКОВА та його заступника з морально-психологічного забезпечення підполковника Богдана БЕРКУТУ заохочено почесними грамотами. Ще однією приємною несподіванкою для Володимира Родікова стало вручення йому ордена Данила Галицького. Найкращі військовослужбовці старшинського та сержантського складу, які найліпше впоралися із завданнями під час зборів, отримали з рук генерал-лейтенанта грамоти.
У коментарі місцевим журналістам Микола Кравчук зазначив, що задоволений роботою Кам’янець-Подільського гарнізону:
– Перспективи розвитку в гарнізону є. Наразі створюємо школу саперів, а до кінця року плануємо, що з’явиться і школа кінологів. А вже на наступний рік є ймовірність повернення факультету інженерних військ на територію колишнього ВІІ. Поки що цього зробити не можемо, бо не завершено будівництво казарм для контрактників.

• 16 липня Центр розмінування приймав делегацію Збройних сил Федеративної Республіки Німеччини на чолі з підполковником Андреасом МЕЙЕРОМ. Під час зуст­річі гості не лише ознайомилися з нашою частиною та її потужностями, а й обговорили питання поглиблення двостороннього співробітництва у сфері протимінної
діяльності, обмін досвідом щодо протидії саморобним вибуховим пристроям, участь українських саперів у спільних навчаннях.
За результатом візиту делегації Бундес­веру, обидві сторони домовилися про проведення цьогоріч у вересні на базі Центру розмінування спільного курсу щодо ознайомлення з будовою, принципом дії певних боєприпасів і порядком їх знешкодження.

Підготувала Галина МИХАЛЬСЬКА.