Субота, 20 Квітня 2024 р.
19 Липня 2019

СУД ЗА КАНЬЙОН ВИГРАЛА ВЛАДА

Судова тяганина навколо проведення робіт у Смотрицькому каньйоні нарешті закінчилася! Сьогодні маємо висновок Верховного Суду України, і він такий: міська рада не порушила закону під час видалення самосіву і аварійних насаджень біля річки Смотрич!

Нагадаємо, що три роки тому окремі місцеві активісти та голова місцевого осередку однієї з партій поскаржилися до прокуратури на рішення виконкому щодо розчищення каньйону, називаючи це «передумовами для знищення природно-заповідного фонду». Відповідно, Кам’я­нець-­Подільська прокуратура через суд вимагала скасування цього рішення. Справа пройшла Хмельницький окружний адміністративний суд, Він­ницький апеляційний, і врешті після касаційної скарги була розглянута Верховним Судом України. За цей час проведено численні перевірки, обстеження та комісії.

– Нарешті судді дійшли чіткого висновку, який не підлягає оскарженню. Вони постановили, що виконавчий комітет і департамент ЖКГ діяли в межах чинного законодавства. Порушень не було! – коментує міській голова Михайло Сімашкевич. – Але час ми втратили, бо за три роки долина Смотрича ще більше заросла самосівом, за­лишилася встеленою пова­лени­ми деревами та гіллям, хоча це центральна частина міста…

Прес-служба міськради.