Субота, 20 Квітня 2024 р.
26 Липня 2019

ЧИЯ ДОРОГА: МІСТА ЧИ СЕЛА?

Суцільні вибоїни, безпрохідна, не те що проїзна дорога та каменепад просто на власному подвір’ї. Так описала наслідки недавньої стихії та тривалих дощів мешканка села Зіньківці Клавдія Боднар, яка звернулася до редакції. Жінка запевняє, що після негоди дорога в селі перетворилася на жахливий сон.

«На моє подвір’я водою з гори занесло купу каміння. Але це пів біди. Бо дорогу до міста тепер важко назвати дорогою, тут яма на ямі, – пише Клавдія Миколаївна. – Машина точно не проїде, а пішки йти по таких вибоїнах і ровах вкрай важко. Розумію, що ніхто не лататиме моє подвір’я чи заїзд до нього. Але прошу, аби влада посприяла хоча б у ремонті вулиці Набережної, куди водою змиває великі брили, а також частину вулиці Північної та спуск, що біля єврейського кладовища».
Найбільшою проблемою виявилася відповідь на запитання: «Хто ж має допомогти?». Адже дорога, що веде до приміського села, не перебуває на балансі сільської ради, а отже, село своїх людей хоч і любить, та допомогти не може – не має права. На карті офіційної назви чи позначки спуск не має. Чий же цей безіменний путівець – з’ясовували в департаменті ЖКГ.
– Справді, цей відрізок дороги – на міському балансі, – запевняє директор департаменту ЖКГ Олександр БАБЧИНСЬКИЙ. – Він входить до переліку доріг, що потребують капітального ремонту, вартість якого складе близько двох мільйонів гривень. Проте таких кош­тів у бюджетів міста, на жаль, немає.

Ольга БАНАХ.