П'ятница, 29 Березня 2024 р.
26 Липня 2019

ЧИ ДОЇДЕ 42-й ДО ДОВЖКА?

Проблема із доїздом мешканців приміського села Довжок до міста не зникає. Подекуди із дальніх сіл до районного центру дістатися швидше й комфортніше, ніж звідти, адже місцевий маршрут №42 курсує нерегулярно. Це при тому, що практично вся тутешня молодь, люди середнього віку навчаються й працюють у місті.

Зрозуміло, що навантаження на маршрут серйозне. Але пів села успішно користується міським маршрутом №1, який справно курсує через кожні 15 хвилин, а дві інші частини – верхній і нижній Довжок, якими не їздить одиничка, страждають від незручностей, годинами чекаючи свою 42-гу маршрутку або долають кілометри пішки до зупинки одинички.
Неодноразові звернення селян до місцевої та районної влади жодного результату не приносили. 17 липня люди принесли сільському голові чергове звернення, яке підписали 250 осіб. Вони скаржаться, що інтервал руху автобусів мав би бути 30 хвилин, і раніше його обслуговували 5 водіїв, але нині ситуація кардинально зміни­лася.
«На жаль, більше як рік працює лише один водій. Графік його роботи дуже непостійний, – цитуємо з листа мешканців Довжка. – У вихідні та тоді, коли водій хворіє або йде у відпустку, маршрут взагалі не обслуговується».
– Ця проблема існує не перший рік. І люди, і я неод­норазово зверталися до райдержадміністрації, – коментує Довжоцький сільський голова Руслан РЯБИЙ. – На моє чергове звернення у відділі інфраструктури повідомили, що цей маршрут неперспективний, ніхто з перевізників не хоче йти на конкурс. Як таке може бути? У селі Довжок проживають майже 5 тисяч осіб. І я не можу повірити в розмови про його «неперспективність»!
От і виходить, що люди б’ються, наче риба об лід, а нічого вдіяти не можуть. Залишається лише сподіватися, що, можливо, нове керівництво району таки вирішить цю проблему.