Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
2 Серпня 2019

РОБЛЯТЬ МІСТ, РОЗМАЛЬОВУЮТЬ «ТЕЩИН ЯЗИК»

На мосту через р.Мукша на 275 км автодороги державного значення Н-03 «Житомир – Чернівці» продовжуються ремонтні роботи.

– Цей міст є частиною аварійно небезпечної ділянки, відомої в народі як «Тещин язик». Завершення його ремонту, в результаті якого він стане ширшим і безпечнішим, є надзвичайно важливим питанням, адже мова йде про людські життя, – зазначає начальник Служби автодоріг області Пет­ро ГНИДЮК.
Роботи виконуються під­рядним підприємством ТОВ «Енергетично-дорожнє будівництво», зокрема триває підготовка до армування та бетонування ригеля, проведено бетонування упору під укріп­лення відкосу берегових підходів до мосту.
Згідно з проєктом, ширина мосту після капремонту становитиме 16 м, будуть облаштовані тро­туари, укладено нове асфальтобетонне покриття, встановлені дорожні знаки, бар’єрне огородження, освітлення.
До кінця будівельного сезону планується повністю здати міст в експлуатацію.
Тривають дорожні роботи і поруч – на ділянці цієї ж автодороги у с.Гуменці на нещодавно влаштоване дорожнє покриття дорожники наносять розмітку холодним пластиком. Цей інноваційний матеріал має унікальні зносостійкі властивості.
Розмітка, виконана холодним пластиком, є економічним, довговічним, хоча в той же час одним із найдорожчих способів.
Асфальтобетонні роботи в межах ка­пітального ремонту ділянки автодороги Н-03 протяжністю 5,5 км уже заверше­-ні. Наразі підрядник виконує заходи із забезпечення водовідведення з проїжджої частини та безпеки дорожнього руху.

Прес-служба САД у Хмельницькій області.