Четвер, 28 Березня 2024 р.
2 Серпня 2019

БРУКІВКА ОПАНОВУЄ ЯМИ

Кам’янецькі дороги – річ казкова, все тут, як у дитячих оповіданнях: «…Сорока-ворона на припічку сиділа, діткам кашку варила, цьому дала, цьому дала, цьому дала, цьому дала, а цьому не дала…». А у нас міська рада гроші з бюджету на дороги виділяла, Вокзальній дали, Молодіжній дали, Космонавтів дали, вулиці Гордійчука дали, а іншим не дали. Але про все по порядку.

1 серпня міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ, його заступник із комунальних питань Сергій БАБІЙ та директор департаменту ЖКГ Олександр БАБЧИНСЬКИЙ провели комунальний брифінг, об’їхавши об’єкти, де щойно завершився чи триває ремонт.

Розпочали з проїзду до будинку на вул.Вокзальній, 77, де мешканці нарешті відкладуть гумові чоботи в далеку шафу. Тепер тамтешні люди живуть не на «острові», бо дощі більше не відділять їхній будинок від міста непрохідними озерами. Роботи тривали в два етапи: частину зробили торік, частину – тепер. Вартість проєкту – 613 тис. грн.
Наступне, не менш вражаюче перевтілення чекало на вулиці Молодіжній, 15, 17, де дворовий проїзд багато років змушував кам’янчан ходити болотом. Нині там, хоч і не в усьому дворі, але теж дорожня плитка, загальна вартість – 455,7 тис. грн.
А на Гордійчука, 13, 15 дворовий проїзд не потішив, адже роботи поки не завершилися. Шматків усе ще понівеченої дороги тут вистачає, але щоб ремонтувати їх усі цьогоріч, за словами мера, немає коштів, тому чекатимемо поки лише новенького заїзду. Вартість – 200 тис.грн.
Найбільш жахливою виявилася дорога в провулку Північному. Тут роботу ще не розпочали, але запланували. Без ремонту, який коштуватиме близько 200 тис. грн, ніяк, бо вибоїни безмежні, а рови, які недавно повимивала стихія, – взагалі непрохідні.
Останнім об’єктом рейду стала вулиця Космонавтів. Невеликий заїзд, що поруч із 36-м будинком, зробили на совість: вимостили плитку та всипали щебенем паркувальні місця. Вартість – 530 тис. грн.
Доки чиновники разом із журналістами оглядали, як просуваються роботи на кам’янецьких дорогах, до них періодично приєднувалися мешканці сусідніх вулиць чи дворів. У всіх виникало лише одне запитання: «А коли черга дійде до нас?», але майже всі отримували однакову, надто неказкову відповідь: «Коли буде достатньо фінансування».

Ольга БАНАХ.