П'ятница, 29 Березня 2024 р.
9 Серпня 2019

ДОРОГИ

Відновлюють дороги.

ВІДНОВЛЮЮТЬ МІСТ ПІСЛЯ ПАВОДКА

Підрядна організація філія «Кам’янець-Подільська ДЕД» виконує аварійні роботи з відновлення проїзду по мосту через р.Жванчик, що розташований на дорозі «Грушка – Чабанівка».
У червні цього року паводком було підмито та частково зруйновано берегові опори мосту, що спричинило зсув грунту та зміщення плит перекриття.
Руйнації загрожували безпеці пішоходів і автомобілів та могли призвести до втрати дорожнього сполучення із селами Лисківці, Чабанівка, Гута-Чугорська та Липи.
Першочерговим завданням дорожників була організація альтернативного об’їзду.
Наразі проведено роботи з очищення та розширення русла р.Жванчик, що пони­зило її рівень. Також влаштовано тимчасо­-ву водопропускну трубу з використанням за­лізобетонних СОГ, завдяки чому перенаправлено рух транспорту.
Під’їзди до водопро­пускної труби влаштовано зі сланцевих порід і щебеневих матеріалів. Проведено бетонування верхньої плити та під’їзних майданчиків.
Дорожники займаються розбиранням конструкцій перекриття автомобільного мосту, що дасть змогу провести комплекс робіт з укріплення берегових опор.

За матеріалами ДП «Служба місцевих автодоріг».


РЕМОНТИ В ОРИНИНІ

Відремонтовано ділянку автомобільної дороги Р-24 у с.Оринин протяжністю 3 км.
Бригада філії «Кам’янець-Подільська ДЕД» відновила транспортно-експлуатаційні характеристики дорожнього покриття шляхом проведення його поверхневої обробки.
Попередньо ліквідувавши ямковість та відновивши профіль існуючого покриття, на підготовлену поверхню дорожники спершу розлили бітум для затягування дрібних дефектів, а потім здійснили розсипання щебеневого матеріалу, обробленого в’яжучим.
Цей метод відновлення покриття є економічно вигідним, дозволяє за короткі терміни виконати великі обсяги робіт, а також значно подовжує міжремонтні терміни експлуатації дорожнього покриття.

Прес-служба САД у Хмельницькій області.