Середа, 24 Квітня 2024 р.
9 Серпня 2019

ДО ПРИВОКЗАЛЬНОЇ ТАКИ ДОБЕРУТЬСЯ

Таку новину щодо продовження ремонту об’їзної дороги повідомив депутатам міськради міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ під час чергового засіданння сесії, що відбулося 6 серпня.

Міністерство інфраструктури затвердило перелік доріг, ремонт яких фінансуватиметься з Державного бюджету, серед яких і наша Привокзальна. На неї передбачено 35 млн грн. Очікується, що роботи розпочнуть із вересня.
Нагадаємо, що ремонт об’їзної був запланований у декілька етапів. Перший із них – ремонт Північної торік благополучно завершився ще до снігу. Другий етап – ремонт Привокзальної загальмувався через негаразди з тендерами та перекидання державою коштів для продовження робіт на «Тещиному язику».
Загалом на засіданні сесії депутати розглянули близько 150 питань.
Було виділено 1,5 млн грн КП «Міськ­тепловоденергія» для при­д­бання труб на проведення каналізаційного колектора від Хмельницького шосе – вул.Чехова до КНС №4. Як уже повідомлялося, в липні стався обвал колектора, що відводить води з мікрорайону Жовт­невого, селищ Смирнова і Першотравневого, до нього під’єднано понад 200 житлових будинків, 4 школи, 7 дитячих садочків.
Також після перерозподілу кош­тів, у зв’язку з додатковими надходженнями, фінансування виділили для капітального ремонту площі, прилеглої до критого літнього майданчика в парку Героїв Євромайдану, на відновлення внут­рішньодворових проїздів на пр.Гру­шевського, 32, 74-76, вул.Миколи Гордійчука, 13, 15, Пушкінській, 44-А і Патріарха Мстислава, 9. Надали дозвіл КП «УК «Житловик» на придбання техніки для потреб підприємства.
Три звернення до керівництва країни було винесено на розгляд депутатів.
Два зініціював депутат Валерій СЛОБОДЯН: перше – щодо відміни нових положень одного з пунктів державно-будівельних норм, які не відповідають європейським стандартам надання послуг у сфері опалення й гарячого водопостачання; друге – щодо відміни фінансування державою діяльності політичних партій. (Як з’ясувалося з податків громадян гроші дають партіям, які подолали 2-відсотковий бар’єр на парламентських виборах. Цьогоріч – це півмільярда гривень).
Третє звернення запропонував Михайло ПОСІТКО – щодо доопрацювання положення про атестацію педпрацівників закладів освіти сфери культури та відтермінування введення нових освітніх програм початкової мистецької освіти.
Із трьох звернень депутати проголосували лише за перше, де йдеться, зокрема, і про відміну заборони встановлення індивідуального газового опалення в будинках, вищих за три поверхи.
Обговорили на сесії депутати і повідомлення заступника міського голови Сергія БАБІЯ про готовність комунальної сфери навес­ні 2020 року приступити до відновлення відпочинкової зони на Смотричі. Як відомо, попередня спроба не була успішною, адже роботи заблокували місцеві активісти, які звернулися до суду. Врешті суд влада виграла і знову повертається до втілення планів щодо каньйону.