П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
16 Серпня 2019

РІЗАТИ ЧИ НЕ РІЗАТИ?

Це одвічне запитання точиться навколо кам’янецьких дерев не один рік. Якщо дехто вважає, що дерева необхідно прочищати, аби уникнути біди, то інші, навпаки, вважають вирізання навіть гілок – екологічною трагедією. І до редакції часто надходять неоднозначні скарги.

Так, недавно своє обурення трьома випадками зрізання дерев висловили наші читачі: на вул.Миру, 6 вирізали горіхи, на вул.Дружби народів, 2 та в парку Героїв Євромайдану під пилку, на думку незадоволених, лягли ще хороші дерева.
У департаменті ЖКГ, куди ми звернулися по коментар, надали таку відповідь:
«Справді на території міста постійно проводяться роботи з видалення зелених насаджень, а саме тих, які знаходяться в аварійному стані та несуть загрозу майну і здоров’ю мешканців. Також видаляються дерева, які затінюють житлові приміщення, що підтверджується протоколом лабораторного дослідження.
Щодо видалення насаджень біля будинку №6 на вул.Миру, то ще торік у вересні на адресу міськради надійшло колективне звернення від тамтешніх мешканців, які просили обстежити прибудинкову територію і надати дозвіл на видалення деяких дерев. І майже через рік після ухвалення рішення адміністрація ОСББ «Миру-6» все ж таки провела ці роботи.
На вул.Дружби народів видалено аварійні тополі. Про це просили підприємці та мешканців будинку №4. За участі обласного державного екологічного інспектора було проведено обстеження стану дерев та підтверджено факт їхньої аварійності.
На територіях парків і скверів міста значна кількість сухостійних, аварійних дерев та самосійних зелених насаджень, які потребують систематичного видалення, санітарного чи формувального обрізання. Це досить об’ємна робота, тому, поки ще не завершився період вегетації, намагаємося першочергово видалити сухостійні та пошкоджені дерева, щоб наші зони відпочинку були максимально безпечними».

Вл. інф.