П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
16 Серпня 2019

БІЛЯ ВОДИ – БЕЗ ВОДИ

– Телефоную до вашої редакції, бо серце болить за мою сестру, що живе у Жванці, – звернулася 14 серпня до журналістів чернівчанка Любов Іванівна. – Вона і її сусіди-пенсіонери потерпають без води. Ніби ж там і ремонти робили, і обіцяли безперебійне водопостачання. Вода справді є взимку, навесні та тоді, коли йдуть дощі. А в спеку вона є тільки у тих багатіїв на забудовах, що і газони поливають, і басейни наповнюють, а мешканці вулиці Ринкової води не мають. Донька вчора їздила до Жванця і каже, що туристів повно, але навіть у колонці на площі вода відсутня. Коли ж припинеться це знущання над людьми?

По коментар ми звернулися до сільського голови Жванецької ОТГ Тетяни КРИВОРУЧКО:
– Проблема водопостачання жителів Жванця існує не один рік. Причин декілька: чималий ріст споживання води, пориви та не в останню чергу самовільне втручання деяких мешканців у роботу системи, які перекривають вентилі в колодязях.
Якщо низ села не відчуває браку води, то нагорі люди потерпають від її нестачі. І хоча комунальники регулюють подачу води, але це не вирішує ситуації. Коли йдуть дощі і люди не поливають городи, то й вода є. На вулиці, про яку йдеться у зверненні, технічну проблему вдалося усунути. Крім того, ми не успадкували документів із розміщення системи водопостачання у цьому населеному пункті, і це теж створює не­зручності. Хоча ця проблема в нас на постійному контролі.