Субота, 27 Квітня 2024 р.
16 Серпня 2019

ДО ПЕРШАЧКІВ ГОТОВІ!

Менш ніж за місяць у навчальних закладах знову буде гамірно і лунатиме дитячий сміх. Першого вересня маленькі кам’янчани не лише ввійдуть у нові класи, але й сядуть за нові парти з новими підручниками і обладнанням. До нового освітнього року міська влада закупила для школярів меблі та навчальні матеріали.

Цього року в перших класах міста, а їх буде 39, навчатимуться близько 1100 малюків. Загалом до школи підуть орієнтовно 10 тисяч учнів. Традиційно під час літніх канікул у навчальних закладах проводяться ремонти, до занять оновлюються шкільні класи та учительські кабінети, закуповуються нова техніка і обладнання. Не став винятком і цей рік. Що вже виконано і які придбання отримано – 13 серпня перевірив міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ, відвідавши ЗОШ №5 і 12 та
НВК №3.
«Приємно, що кількість учнів у школах збільшується, – пише на своїй сторінці у фейсбуці Михайло Євстафійович. – У кожній із цих шкіл ми оглянули перші класи, в яких уже другий рік поспіль діти навчатимуться за програмою Нової української школи. А також – новенькі парти та допоміжні для навчання матеріали й ігри, які було придбано за кошти Державного і міського бюджетів (загальна сума – близько 5 мільйонів гривень). До першого вересня надійдуть ще й комп’ютери, які педагоги зможуть використовувати під час навчального процесу.
Словом, приємно вражений побаченим. Наші діти заслуговують навчатися в гарних достойних умовах».
Так, ЗОШ №5 відвідуватимуть 87 першачків. Тут буде сформовано три перші класи, причому один із них працюватиме за ще однією новою для закладу програмою «Інтелект України». Це науково-педагогічний проєкт, який створювався таким чином, щоб у дитини розвивалася та зберігалася цікавість до навчання, а уроки проводилися у формі гри.
У НВК №3, крім всього іншого, встановили «інтерактивну підлогу» – спеціальну технологію за аналогією до інтерактивної дошки. Вона передбачена і для ігор, і для навчання. Таке обладнання загалом придбали для шести шкіл міста, де є інклюзивні класи для діток з особливими потребами. До речі, тут теж навчатимуться близько 90 учнів перших класів.
У ЗОШ №12, де два перші класи відвідуватимуть 42 дітей, обладнали ресурсну та ігрову кімнати, лікувально-фізкультурний кабінет. Тут маленькі кам’янчани зможуть не лише відпочивати, але й отримувати медично-профілактичну допомогу.
Крім того, продовжується забезпечення навчальних закладів підручниками.
Наразі закуплено 10 тисяч посібників. До першого вересня очікується ще одна партія.

За матеріалами прес-служби міської ради.