Четвер, 25 Квітня 2024 р.
22 Серпня 2019

НАВЧАТИСЯ ПІДУТЬ УСІ. ДРУГОГО ВЕРЕСНЯ

Чи зможуть відвідувати школи і садочки діти, які не мають щеплень? Саме це питання цього тижня обговорювали у міській раді медики й освітяни.

Приводом для зустрічі стала нещодавня заява виконувачки обов’язків міністра охорони здоров’я Уляни СУПРУН про те, що невакциновані дітки не будуть допущені до навчальних закладів. Міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ оперативно відреагував на гучну промову, зібравши засідання протиепідемічної комісії.
– Хворих на кір у місті поменшало, – зазначила під час зустрічі головний лікар міської дитячої поліклініки Тетяна Очеретенко. – Загалом цьогоріч, за станом на 15 серпня, на цю недугу захворіли 325 осіб, із них – 171 дитина. 70,2% дітей не мали щеп­лень або ж не пройшли ревакцинації. Саме у закладах, де навчалися більшість невакцинованих школярів, і було зафіксовано інтенсивне передавання збудника.
Цієї осені до школи підуть 10 ти­сяч 199 діток. Із них вакциновано за календарем щеплень 86,7%, із порушенням календаря – 12,2%, а не вакциновано взагалі лише 1%, тобто 116 дітей. Із 4249 маленьких кам’янчан, котрі виховуються у дитячих садочках, імунізовано 99%. 21 дитя залишається невакцинованим.
– Другого вересня, а саме із цього дня розпочнеться навчальний процес (оскільки перше число припадає на вихідний), усі діти підуть до школи. У нас, за станом на 1 червня, не вакциновано лише близько сотні діток. Спільно з медиками працюватимемо, аби їхня кількість зменшилася. А далі індивідуально з батьками будемо думати про форму навчання. Проте навчальним процесом школярі будуть охоплені на 100%, – прокоментував «Подолянину» начальник міськ­управління освіти і науки міськради Сергій МЕЛЬНИК.
Вакциною місто забезпечене. Лікарі наголошують, що протипоказань до щеплень від кору практично немає. Ускладнень після цих препаратів серед містян також не зафіксовано.