П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
22 Серпня 2019

ПОКИ ЩО ПЕРЕМОГЛИ У ВІДБОРІ

У міській раді 20 серпня відбулася ознайомча зустріч щодо роботи міського і районного ЦНАПів у рамках програми «U-LEAD з Європою» за участю регіонального координатора програ­ми Петра МАКАРЕНКА.

«U-LEAD з Європою» – програма для України із розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку, яка фінансується Європейським Союзом і його країнами-членами – Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею і Швецією.
У квітні команда із покращення якості адміністративних послуг цієї програми проаналізувала 179 заявок із 24 областей України та відібрала 150 для подальшого аналізу спроможності громад і розробки технічних завдань для створення або модернізації ЦНАПів. Серед них – і 9 представників із Хмельниччини: Антонінська, Городоцька, Жванецька, Красилівська, Крупецька, Смотрицька та Староушицька ОТГ, а також міста Кам’янець-Подільський і Старокостянтинів.
– Якщо все вийде, отримаємо допомогу в розвитку і модернізації ЦНАПу, – зазначив міський голова Михайло Сімашкевич. – Для нашого центру така підтримка дуже важлива. Ми одними із перших у Хмельницькій області встановили дві станції для оформлення та видачі закордонних паспортів, розширили спектр надання послуг до 211-ти, сьогодні адміністратори ЦНАПу приймають більше 300 відвідувачів у день.

За матеріалами прес-служби міської ради.