П'ятница, 29 Березня 2024 р.
30 Серпня 2019

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ – ВОНИ ЙДУТЬ НА НЕБЕСА

29 серпня на міському кладовищі відбулося вшанування воїнів, полеглих на сході країни. Цього дня, відповідно до указу президента Володимира Зеленського, вперше офіційно відзначали День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

На Алеї Слави військові капелани відслужили заупокійну панахиду, а головуючий Духовної ради, настоятель Петропавлівської парафії ПЦУ протоієрей Олександр Цісар побажав усім, щоб пам’ять про загиблих Героїв України вічно жила в наших серцях. Натомість секретар міської ради Дмитро Васильянов закликав присутніх військовослужбовців, щоб ті не лише берегли Україну, але й не забували про себе. Щоб ніколи їхнім матерям не довелося проливати сльози, а дітям зростати сиротами. На завершення жалобного заходу вчителька із с.Руда Ніна Мулярчук зачитала свій вірш про полеглих на сході захисників, які вже ніколи не повернуться додому, але навічно залишаться в нашій пам’яті.
Символічно в нашому місті под­-виг бійців вшанували і біля меморіалу Пам’яті Героїв АТО (на фото), де висадили 16 туй на честь 16-ти загиб­лих ка­м’янчан.

Олександр БУЧКОВСЬКИЙ, прес-секретар Духовної ради міста.