Четвер, 25 Квітня 2024 р.
6 Вересня 2019

ОСОБЛИВА ТУРБОТА ПРО ОСОБЛИВИХ

У кам’янецькому коледжі облаштували підйомник за кошти американських меценатів.

Подільський спеціальний навчально-реабілітаційний соціально-економічний коледж може похвалитися не лише талановитими студентами і професійним викладацьким складом, але й втіленими в життя ідеями, які безупинно генерує директор закладу Ма­р’ян Тріпак разом зі своєю командою.
Буквально рік тому в коледжі було відкрито фізкультурно-спортивний та реа­білітаційний комплекс. А недавно тут облаштували підйомник для 27 студентів-­візочників, завдяки якому діти тепер будуть мобільними і зможуть вільно долати перший і другий поверхи будівлі. Втілення такого проєкту відбулося завдяки меценатам, а саме Роберту Хею з Нью-Йорка, та його львівським колегам – Владу До­руді та Софії Бойко. Також вони привез­ли із собою близько ста книг сучасних авторів. Троє студентів, які напишуть найкращі рецензії на них, поїдуть у туристичний тур Братиславою та Віднем.
– Кожна дитина має відчувати себе в стінах нашого закладу комфортно, – каже Мар’ян Тріпак. – Ми стараємося робити для цього все можливе. Тому насамперед дякую нашим спонсорам, які взяли на себе фінансування проєкту. А це – 200 тисяч гривень.
На підтвердження слів очільника навчального закладу днями тут облаштували ще й пандус, який з’єднує гуртожиток і навчальний корпус, а також розпочали роботи з відновлення даху.
Щороку кількість студентів, котрі здобувають освіту в установі, збільшується, як і кількість педагогів. Нині тут навчаються 450 учнів. Багато колишніх студентів повернулися, аби продовжити працювати в стінах рідного коледжу. Наприклад, Кирило Богданюк, який володіє мистецтвом енкаустики – малювання за допомогою праски та воскових олівців. Тепер він навчає улюбленій справі й інших.

Прес-служба міськради.