Четвер, 28 Березня 2024 р.
20 Вересня 2019

МОЛОДЬ НАВІДАЛА СВОЮ СТОЛИЦЮ

Протягом 13-14 вересня місто приймало гостей Всеукраїнського форуму «Молодіжні сходини в Кам’янець-Подільській фортеці».

У ці дні близько 860 молодих людей з усієї України брали участь у брифінгах, лекціях, для них організовувалися майстер-класи, змістовні дискусії й тренінги, концерти та багато різноманітних цікавих заходів.
Ви не знайдете жодної області, звідки б не приїхали на форум молоді люди. Проте найбільше гостей було з Києва та нашого рідного міста – 181 та 180 осіб відповідно. Кам’янець вправно підтвердив, що недарма цьогоріч став «Молодіжною столицею України».
Учасників молодіжних сходин привітав міський голова Михайло Сімашкевич, серед офіційних гостей також заступник міністра молоді й спорту Олександр Ярема, представник Асоціації міст України Петро Калинюк, начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Клімов, постійна представниця Програми розвитку ООН в Україні Дафіна Герчева.

На форумі працювали 3 головні тематичні майданчики: «Культура і креативність», «Соціо та економіка», « Я – політик», де відбувалися відповідні івенти, щоб таким чином кожен зміг знайти заняття до душі.
Окрім цього, на території також були розташовані фудкорти, свою лаунджзону організував кам’янецький «Urban Picnic» – спільнота, яка популяризує сучасне міське озеленення, створення комфортного міського простору.
Музика гурту «Бекінгем», барда Віталія Кобзаря, хіп-хоп-виконавця ХАСа та інших, заходи Міжнародного кінофестивалю «Бруківка», серед яких і грандіозне світлове 3D-шоу – все це стало прикрасою надзвичайного молодіжного дійства.
Про те, що подія вдалася найкраще, свідчать відгуки її учасників. Студенти повернулися до навчання, і тепер сайти їхніх навчальних закладів поповнюються яскравими світлинами та захопленими враженнями від форуму, що проводився в такому старовинному, і в такому молодому Кам’янці.

Дмитро МОСІЙЧУК.