Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
27 Вересня 2019

ХТО Ж ЗАМІНИТЬ ТРУБИ?

– Із понеділка в нашому будинку, що на вулиці Князів Коріатовичів, 4, немає води. Причина в тому, що в підвалі четвертого під’їзду прорвало каналізацію. Люди навіть скинулися грішми і купили нові труби, але замінити їх немає кому. Зверталися в «Міськтепловоденергію» та управлінську компанію «Житловик», але там лише розводять руками, – розповіли журналістам «Подолянина» мешканці будинку.

По роз’яснення ми звернулися до пресслужби КП «Міськтепловод­енергія», яка надала таку відповідь:
«25 вересня до ДП «Тепловода» КП «Міськтепловоденергія» звернулась ініціативна група мешканців будинку на вул.Князів Коріатовичів, 4 з проханням повністю замінити каналізаційні труби в підвальному приміщенні. Оскільки цей вид робіт не відноситься до техобслуговування і поточного ремонту внутрішньобудинкових мереж (наказ Держав­ного комітету України з питань житлово-комунального господарства №150 від 10 серпня 2004 р.), то у виконанні цього виду робіт їм було відмовлено. Натомість була створена робоча комісія з працівників ДП «Тепловода» і УК «Житловик», яка встановила, що на момент звернення жодних витоків у будинку не було, однак є отвір для прочищання каналізації, через який лише у разі засмічень труб під тиском у підвальне приміщення просочуються нечистоти, і такі засмічення з боку недбалих власників квартир і їхніх квартирантів є частими.
З початку року бригади аварійно-відновлювальних робіт КП «МТВЕ» виїжджали за цією адресою 41 раз!
Відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» в редакції, що діє з 1 травня ц.р. та регулює відносини, що виникають у процесі надання та споживання житлово-комунальних послуг, капремонт внутрішньобудинкових систем багатоквартирного будинку, які забезпечують надання відповідної комунальної послуги, здійснюється співвласниками або залученими ними уповноваженими на виконання таких робіт особами за рахунок співвласників.

Підготувала Галина МИХАЛЬСЬКА.