П'ятница, 29 Березня 2024 р.
27 Вересня 2019

ШКОЛИ БУДУТЬ У ТЕПЛІ. АЛЕ НЕ ВСІ

Досить багатогранною видалася сесія районної ради, яка відбулася 26 вересня.

На засіданні був присутній народний депутат України від нашого округу Ігор МАРЧУК, який у своєму виступі закликав районних обранців бути відповідальними у своїх рішеннях. Не надто дослухавшись до нього, депутати тричі голосували за дострокове припинення повноважень депутата Кам’янець-Подільської районної ради Василя СУКАЧА. Як тільки голова райради Віктор КРИВАК не намагався пояснити, що Василь Олександрович, згідно із законодавством, не має права поєднувати роботу заступника міського голови із депутатською діяльністю, але аж на третій раз таки відпустили колегу із депутатського крісла. Опісля перейшли до буденних районних питань.
У доповіді про підготовку району до роботи в осінньо-зимовий період начальник відділу містобудування, архітектури, ЖКГ РДА Василь ГРИГОР’ЄВ запевнив, що придбано достатньо матеріалів для посипання вулиць району взимку, а також матимуть чим опалювати школи. Щоправда, проблема із Чабанівською ЗОШ. Для реконструкції її котельні з районного бюджету виділяли значні кошти, придбали сучасний котел. І, здавалося би, діти вже мали бути в теплі. Але ні, як виявилося, проблема в димохідній трубі. Минулого листопада на неї виділили 150 тис. грн, яких було замало. За інформацією начальника відділу освіти РДА Олени ПРОНОЗЮК, ці гроші повернули району, бо на трубу треба значно більше – 280 тисяч. У багатьох присутніх виникло закономірне запитання: чому саме тепер, перед початком опалювального сезону, йде мова про це, якщо знайти гроші та встановити ту злощасну трубу можна було навесні чи влітку?
Не вельми новини і з Шустовецької школи. Обранці проголосували, аби ще понизити ступінь у навчальному закладі та залишити лише молодші класи. З початку навчального року тут залишилося лише 10 учнів, по п’ятеро в третьому і четвертому класах. Частина шустовецьких діток старших класів шкіль­-ним автобусом добираються до Чорнокозинецького НВК.
Закономірно, що звернули увагу депутати району і на питання продажу землі й підтримали пропозицію свого колеги Ігоря ГАЯ надіслати звернення до президента України, де закликали гаранта розпочати широке, пуб­лічне обговорення покрокового запровадження прозорого й цивілізованого обігу земель, а також ініціювати проведення все­українського референдуму щодо заборони іноземцям набувати у власність українські землі сільськогосподарського призначення.