П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
4 Жовтня 2019

ШОКОВАНІ РЕМОНТОМ

Скандал навколо дороги Калачківці – Рогізна наробив чимало переполоху в Китайгородській ОТГ.

13 вересня на офіційній сторінці громади у фейсбуку повідомлялося про початок щебеневого ремонту дороги місцевого значення. Ще тоді людей збентежило, що ні на фото, ні наживо не було видно щебеню, а тільки якусь мучку.
А вже наприкінці вересня як місцевих мешканців, так і користувачів соцмереж шокували світлини цієї «підрихтованої» дороги після дощу.
Вона вкрилася брилами. Таке враження, ніби на ній танками грали у футбол. Людям зі слабкими нер­вами на такі депресивні світлини дивитися не можна. А як на все це неподобство, яке й шляхом уже не назвеш, споглядати і до того ж пересуватися ним мешканцям – невідомо.
Обурила ця ситуація і керівництво громади. Голова Китайгородської ОТГ Юрій БЕЗРОДНИЙ у своєму коментарі зазначив, що шокований не менше за всіх.
– Щебеневий ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення Калачківці – Рогізна, протяжністю 3,1 км і вартістю 704 тис. 646 гривень, проводився у вересні замовником і балансоутримувачем цієї дороги – Державним підприємством «Служба місцевих автодоріг», хоча ми просили, щоб місцеві автодороги передали нам на баланс, – розповідає Юрій Васильович. – Матеріал, яким ремонтували дороги, виявився неякісним. У неділю зранку, після нічного дощу, дороги вже не було. Оскільки був вихідний, звертатися в усі причетні до ремонту інстанції почали в понеділок зранку. Того ж дня бригада, що виконувала ремонт, згорнула розмоклу мучку, а у вівторок знову розпочали ремонт. На сьогодні завозять і розгортають щебінь. Моя позиція – проведення асфальтного ремонту цього відрізку. Бо скільки не ремонтуй щебенем по асфальту, результату не буде. Будемо наполягати на цьому в області.