П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
4 Жовтня 2019

ЧИ ПО ЗУБАХ ВЛАДІ СТИХІЙНА ТОРГІВЛЯ?

Цього тижня міська влада вкотре оголосила бій продавцям, які окуповують дедалі більшу частину тротуару на вул.Князів Коріатовичів. Поки що теоретично – намітивши кроки, як законно забрати торгашів із вулиці та привчити їх продавати на ринку.

Робоча група щодо ліквідації ринку стихійної торгівлі під головуванням заступника міського голови Василя СУКАЧА засідала 2 жовтня в міськраді. До обговорення залучили всіх дотичних до цього питання: поліцію, муніципальну інс­пекцію, департамент економіки та розвитку інфраструктури міста, Держпродспоживслужбу, представників ринків і депутатів міськ­ради. Усі одноголосно погоджуються, що проблема досить серйозна, а продукція, реалізована з-під ніг, може завдати шкоди здоров’ю покупців. Проте служби, які мали б її вирішувати, складаючи адмінпротоколи і притягуючи винних до відповідальності, опускають руки і шукають виправдання.
– Поліція неодноразово здійснювала рейди в місцях несанкціонованої торгівлі. З початку року складено понад сотню протоколів. Але ці цифри нічого не дадуть. Вихід один – фізично не дати людям торгувати, заборонивши їм займати місця ще з ночі, – зазначив представник поліції.
– Більше як половина продавців стихійного ринку на перехресті Князів Коріатовичів і проспекту Грушевського – це підприємці, які мають місця на ринку, але пішли на тротуар, аби швидше спродатися, – зазначив директор ТОВ КВЗП «Кам’янець-Подільський» Сергій ЧЕРНЯВСЬКИЙ. – Бабусь із села там небагато, і ми готові прийняти їх на ринку. Плата не така вже й велика – 6-12 гривень. Місця достатньо, навіть попри те, що частина критого павільйону продуктового ринку – на реконструкції.
Представник гуртового ринку Віктор РЕВЕГА роз’яснив, що мають вільні кіоски, правда, для продавців-гуртовиків та транспорту.
Після годинного обговорення прийшли до висновку: бабусь відправити на ринок, а підприємців повернути у кіоски.
Василь Олександрович розпорядився, аби директори ринків надали інформацію щодо кількості вільних місць та їхню вартість. Запланували й розробити пам’ятки: для підприємців – з інформацією щодо вільних місць та відповідальності, а для споживачів – із застереженням щодо шкоди здоров’ю від продуктів із несанкціонованих місць торгівлі.