Четвер, 25 Квітня 2024 р.
4 Жовтня 2019

ОБМІН ВІДБУВСЯ

На засіданні сесії міської ради, що відбулася 1 жовтня, депутати розглянули підготовку міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період, висловилися за продовження до 2025 року мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, затвердили програму забезпечення медичних закладів швидкісним інтернетом та здійснили розподіл бюджету. Зокрема, у зв’язку з надходженням субвенції, передбачили 177,9 тис. грн на проведення капремонту санвузла ЗОШ №16.

Зі звіту директора Кам’янець-­Подільського історичного музею-­заповідника Олександра ЗАРЕМБИ про фінансово-господарську діяльність стало відомо, що установа заробила за вісім місяців понад 8 млн грн.
При розгляді рішення щодо надання певним державним устано­-вам пільги за оренду землі міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ повідомив, що є попередня домовленість із Чернівецькою КЕЧ щодо передачі місту території колишнього понтонного полку. В тому числі й для будівництва житла для військових.
Найтриваліше обговорення знову викликало рішення щодо компенсації приватній особі земельної ділянки, на яку «заїхала» ново­збу­дована ТЕС, шляхом передачі у власність цій особі приміщення над Ощадбанком на вул.Князів Коріатовичів, що належить «Міськтепловоденергії». Минулої сесії це питання призвело до блокування трибуни «свободівцями», які наполягали на нерівноцінності обміну. Цього разу до таких масштабів протистояння не дійшло, але сторони своїх позицій не змінили. Майже. Бо в рішенні, яке було винесено на сесію
1 жовтня, і за яке врешті проголосували, площу «компенсації» змінили зі 345 кв. м до ста п’ятнадцяти.
На претензії щодо втрат бюджету міський голова відповів, що все зовсім навпаки:
– Площа для ТЕС більша як 1 гектар, і є місце, де можна було б встановити когенераційні установки, проте з бюджету потрібно було б витратити 8,5 мільйона гривень для підведення електро- і газових мереж, іншої інфраструктури.
«Свободівці», серед яких є і юристи, стверджували, що рішення незаконне, а фахівці юридичного та економічного підрозділів виконкому впевнені, що законне. Врешті всі залишилися при своїй думці, але більшістю голосів обмін «земля-приміщення» відбувся.