Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
11 Жовтня 2019

І ПИЛЯЮТЬ, І САДЖАЮТЬ

– Замість того, аби берегти дерева, які цілий рік дають нам кисень і бажану прохолоду в спеку, в нашому місті їх чомусь, навпаки, нещадно вирубують, – завітавши до редакції, каже Олег Іванович. – На перехресті вулиць Данила Галицького і Огієнка зрізали здорове дерево. Безбожно ріжуть добротні дерева в парку Героїв Євромайдану, біля старого хлібозаводу. Наші сусіди хмельничани облаштовують сквери, парки, садять дерева. А ми лише все пускаємо під пилку. Від цього аж серце крається. Цікаво, в місті висаджують дерева чи лише нищать?

По коментар ми звернулися до департаменту ЖКГ, де нам надали таку відповідь:
«Щодо зрізаного дерева на перехресті вулиць Данила Галицького та Огієнка – видалено акацію через її аварійний стан (на фото). На відрізку вул.Данила Галицького – від пр.Грушевського до вул.Привокзальної – цьогоріч улітку значна частина зелених насаджень була повалена та пошкоджена внаслідок шквального вітру. В парку Героїв Євромайдану систематично проводяться роботи з видалення сухостійних, повалених зелених насаджень та їхніх частин із метою безпечного перебування там відвідувачів.
Загалом у місті більше як 78000 зелених насаджень. Але дерева, як будь-який живий організм, хворіють, мають вікову межу, не завжди витримують негоду, а часом і людську недбалість. Тому доводиться щорічно видаляти зелені насадження та висаджувати нові, молоді дерева та кущі. За попередні п’ять років у місті видалено 1867 дерев, а висаджено 7546. Потрібно врахувати ще й те, що навчальні заклади, приватні особи, підприємства та організації систематично озеленюють свої території декоративними зеленими насадженнями. Якщо порівнюва­ти площу озеленених територій міста з кількістю населення, то Кам’янець-Подільський є одним із найзеленіших міст України».

Підготувала Галина МИХАЛЬСЬКА.