Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
11 Жовтня 2019

ЗА БІБЛІЮ, ХЛІБ, ВОДУ ТА УКРАЇНУ

6 жовтня сотні кам’янчан зібралися у сквері «Водойма», щоб взяти участь у загальноміському Дні подяки, який щороку в першу неділю жовтня організовує Духовна рада християнських церков. Свято розпочалося з «Отче наш» у виконанні народної дитячо-юнацької хорової капели «Журавлик» під керівництвом Івана Нетечі.

Від міської влади до присутніх звернувся заступник міського голови Вадим Савчук, який вказав на добру традицію спільно дякувати Богові за минулий рік та передав від мера Кам’янця-Подільського Михайла Сімашкевича дітям морозиво. Іван Мирний (фонд «Наші») та Наталія Якубовська від імені ветеранів бойових дій і сімей загиблих та поранених в АТО подякували за волонтерську й духовну підтримку наших бійців, яку здійснюють релігійні організації. За словами Івана, завдяки нашим молитвам, міна пролітає повз захисника, а куля не пробиває солдатського бронежилета. Тих же, хто не повернувся з війни, присутні вшанували хвилиною мовчання.
Далі священнослужителі православної, католицької та протестантських церков звернулися з коротким пастирським словом до вірних і здійснили молитву вдячності Богові за Слово Боже, хліб, Україну та воду.
Прозвучали і музичні виступи християнських колективів та церковних хорів, а охочих було запрошено на частування смачними наїдками та юшкою, які приготували місцеві церкви. Бог ще більше благословляє тих, хто вже вдячний за отримані дари. Сподіваємося, що щира молитва всіх християн випросить на Небесах щедре благословення для нашої змученої кров’ю землі й погасить полу­м’я війни на сході України, щоб між нами запанував справжній Божий мир.

Олександр БУЧКОВСЬКИЙ, прессекретар Духовної ради церков міста.