Субота, 20 Квітня 2024 р.
18 Жовтня 2019

РОЗБИРАЛИСЯ ЗІ СМІТТЯМ, ДОРОГАМИ ТА ЛІЧИЛЬНИКАМИ

Понад півсотні питань 17 жовтня розглянуто на засіданні виконкому міськради.

Насамперед ухвалили рішення щодо надання матеріальної допомоги важко пораненим учасникам АТО та членам сімей загиблих для виготовлення проєктної документації на відведення земельної ділянки. Кошти отримали восьмеро осіб.
Розглянули норми надання послуг із вивезення твердих побутових відходів у місті. Оскільки в попередніх розрахунках були неточності, на чому наголосили депутати під час однієї з сесій міськради, міський голова Михайло Сімашкевич дав розпорядження створити робочу групу з цього питання. В результаті було переглянуто норму накопичення ТПВ на одну людину в рік. Вона склала 2,18 куб.м (попередня – 2,33 куб.м). Відповідно, оплата за вивезення побутових відходів для мешканців багатоквартирних будинків становитиме 16,33 грн за одну людину в місяць, що менше, ніж у багатьох інших містах.
Крім того, виконком погодив рішення про затвердження організації дорожнього руху на вул.Князів Коріатовичів, де фахівці департаменту ЖКГ запропонували облаштувати пішохідні переходи з острівцями безпеки.
Також обговорили встановлення розмірів внесків за заміну та обслуговування вузлів комерційного обліку теплової енергії споживачів КП «Міськ­тепловоденергія». Мова йде про будинкові лічильники. Зміни в оплаті по­с­луг відбулися відповідно до набуття чинності ЗУ «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання». Він передбачає, що кожен співвласник будинку буде відшкодовувати витрати оператора на обслуговування та заміну будинкових лічильників.
Затверджений розмір внесків за обслуговування вузла комерційного обліку визначено за квартал по кожному будинку. Середня плата з одного абонента в місті становить 15,33 грн. При тому є будинки, де ця сума становить 2,05 грн. Середня плата з абонента за заміну вузла – 14,37 грн.

Пресслужба міськради.