П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
25 Жовтня 2019

Є ШАНС НА ІНВЕСТИЦІЇ

У Перинатального центру з’явилася надія отримати довгоочікувані кошти для оновлення та придбання медобладнання.

Кам’янецький проєкт реконструкції центру ввійшов до 20-ки найкращих пропозицій інфраструктурного розвитку, представлених різними містами України.
Над програмою спільно попрацю­вали департамент економіки та розвитку інфраструктури міста й Перинатальний центр. Їхні керівники Майя ГУРСЬКА і Олександр ГУРСЬКИЙ презентували проєкт у Києві на заході, ор­ганізованому Мінекономіки та Аген­цією з питань підтримки державно-­приватного партнерства за участі консуль­тантів Міжнародної фінансової корпорації.
– Приватні інвестори, відповідно до законодавства, мають право вкладати кошти в державні підприємства. Тому є сподівання, що до реалізації реконструкції нашого Перинатального центру, що на вулиці Матросова, 17, будуть залучені як державні, так і приватні кошти. На презентації нас заслухали представники Мінекономрозвитку, Міністерства охорони здоров’я, а також українські та іноземні інвестори. Відповідно до розробленої проєкт­но-кошторисної документації, нам потрібно 380 мільйонів гривень, – прокоментував «Подолянину» Олександр Стані­славович.
До речі, як повідомляє пресслужба міськради, Кам’янець став єдиним міс­том західного регіону, ініціатива якого потрапила до переліку пілотних проєктів державно-приватного партнерства в Україні.

Підготувала Галина МИХАЛЬСЬКА.