Четвер, 25 Квітня 2024 р.
25 Жовтня 2019

ТУРИЗМ, БЕЗПЕКА І ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ

Саме ці теми стали найбільш обговорюваними в районі цього тижня.

l На останню сходинку потяга добровільного об’єднання хотіли встигнули в Орининській сільраді. Тому недавно на сесії сільської ради підготували 7 звернень до сусідніх сільрад Рихтівської, Слобідсько-­Рихтівської, Кадиївської, Залісянсько Першої, Шустівецької, Підпилип’янської та Приворотської з пропозиціями створити нову ОТГ. Але у відповідь лише тиша.
– Учетверте наша громада пропонувала сусідам об’єднатися. Натомість залишається лише чекати примусової децентралізації, – розповідає Орининський сільський голова Валер’ян МОКРИЦЬКИЙ. – Спочатку ми кликали 5 сільрад, потім – 6, дійшли й до 7. Але віз і досі там. Зважаючи на укрупнення громад і районів, обдумуємо об’єднання з Гуківською громадою Чемеровецького району.
l В Івано-Франківську 18 жовтня рятувальникам з об’єднаних територіальних громад вручили бойове спорядження. Для участі в ініціативі було обрано 30 ОТГ із шес­ти областей України. У списку й Колибаївська об’єднана громада. Для МПО с.Ходорівці подаровано пожежне обладнання вартістю понад 100 тис. грн. Його придбали за кошти Посольства Республіки Польща для добровільної пожежної охорони громад-учасників проєкту «Вдосконалення цивільного захисту в об’єднаних громадах», ініційованого програмою «U-LEAD з Єв­ропою» та реалізованого партнером – Асоціацією добровільних пожежних команд Польщі.
l П’ять ОТГ із Хмельницької, Чернівецької й Тернопільської областей висловили намір спільно розвивати туризм на Дніст­-рі, серед них і Староушицька ОТГ. Відпо­відний документ представники громад недавно підписали в Заліщиках Тернопільської області. Там відбулося засідання робочої групи із запуску кластерної ініціативи «Дністер: 1362 кілометри прибутків». Делегацію Староушицької ОТГ очолив селищний голова Анатолій ТИМЧУК. Він та­-кож виступив із доповіддю та презента­-цією громади. Разом із Староушицькою
ОТГ розвивати туризм мають намір у Хо­-тині й Новодністровську Чернівецької та Заліщиках і Золотому Потоці Тернопільської областей.
Із Хмельницької області Староушицька громада першою підписала цей документ.