П'ятница, 29 Березня 2024 р.
25 Жовтня 2019

КАМ’ЯНЕЦЬ ПРАЦЮЄ НАД СМІТТЄПЕРЕРОБНИМ

22 жовтня в міській раді відбулася чергова робоча нарада з питань підготовки проєкту рішення щодо будівництва в місті сміттєпереробного комплексу.

– Комплекс передбачає наявність заводу із потужністю переробки до 56 000 тонн твердих побутових відходів на рік у SRF/RDF-паливо та енергетичного комплексу з виробництва електричної енергії зі встановленою генеруючою потужністю до 7 МВт, – розповідає заступник міського голови Сергій БАБІЙ. – Усі будівлі розмістяться на двох гектарах площі міського сміттєзвалища. Розпочати будівницт­во плануємо 2020 року, вартість такого комплексу – 400 мільйонів гривень, проте місто не понесе витрат, адже фінансування проєкту здійснюватиметься на основі державно-приватного партнерства.
На сьогодні визначено, що на рік тут перероблятимуть близько 25 000 тонн сміття, а вартість послуги з перероб­лення буде не вищою, ніж ціна за послугу вивезення (7 грн).
Після узгодження необхідного пакета документів проєкт рішення буде винесено на громадські слухання, сесію міської ради, а згодом – на конкурс.

Ольга БАНАХ.