П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
25 Жовтня 2019

НА ОЗБРОЄННЯ – ДОСВІД БЕЙРУТА

Недавно заступник начальника Центру розмінування підполковник Микола Пянковський з ознайомчим візитом відвідав Ліванський центр із протимінної діяльності м.Бейрут Ліванської Республіки.

Захід, метою якого було вивчення організації та специфіки роботи Ліванського центру, організований Координатором проєктів ОБСЄ в Україні спільно із Женевським міжнародним центром із гуманітарного розмінування. Під час візиту гостей ознайомили з організаційно-­штатною структурою, порядком підготовки спеціалістів гуманітарного розмінування, процесом формування програм тренінгів із гуманітарного розмінування, особливостями проведення тренінгів з нетехнічної оцінки та знешкодження ви­бухонебезпечних предметів, матеріально-технічною базою центру протимінної діяльності.
Загалом візит був дуже продуктивним, оскільки його те­матика є досить актуальною у зв’язку з виконанням Україною взятих на себе міжнародних зобов’язань у сфері протимінної діяльності, підвищення рівня безпеки населення та очищення територій, забруднених вибухонебезпечними предметами.