П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
1 Листопада 2019

ГАРТУВАЛИ МАЙБУТНІХ ЗАХИСНИКІВ

Як зупинити кровотечу, накласти джгут, оглянути постраждалого, навчитися розбиратися у зброї та виконувати фізичні вправи, які загартують і тіло, і дух, – усім цим житейським премудростям навчали учнів місцевих шкіл учасники АТО під час першого міського вишколу «Захисник України». Військово-патріотичний захід організувала міська влада за ініціативою радника міського голови з питань вете­ранів та учасників АТО (ООС) Івана Дробного й за підтримки волонтерів.

Суботнього ранку 26 жовтня на полігоні «Легіону Січових Стрільців», попри непроглядний туман і осінню прохолоду, зібралися вчителі предмета «Захист Вітчизни» та учні.
Вишкіл складався з трьох дисциплін: тактика, тактична медицина та фізична підготовка. Юнаків і юнок розділили на три групи, які змінювали один одного після прослуховування відповідної дисципліни.
– Я проводжу тренінг із тактичної медицини – навчаю надавати першу домедичну допомогу в критичних станах, тобто, як зробити все для того, щоб людина не померла до приїзду кваліфікованих лікарів, – прокоментував «Подолянину» заступник головного лікаря міської поліклініки, учасник АТО Артур Савицький. – Ці знання можуть знадобитися як у мирному житті, так і під час війни. Адже ніхто не знає, що може трапитися через 10 хвилин, і свідком чого можна стати.
Секретами фізичної підготовки зі старшокласниками радо ділився власник і тренер спортзалу «CrossFit» Родіон Плугатаренко. Учні мали можливість не лише почути багато цікавого про зброю, а й взяти її до рук, оглянути і зробити фото на згадку.
По завершенню присутні з апетитом посмакували військовою кашею та отримали подяки. Як зазначив Іван Дробний, такі вишколи стануть традиційними для нашого міста.