П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
8 Листопада 2019

ПАРТНЕРСТВО В ДІЇ

4-6 листопада Кам’янець приймав численну делегацію з Польщі, аби разом відзначити 15-річчя співпраці з Глогувом та Глогувським повітом і 25-річчя – з Калішем. Гості ознайомилися з культурно-освітнім простором, перейняли наш досвід у проведенні різних заходів, налагодили контакти для продовження співпраці.

Так, президент міста Каліш Крістіан КІ­НАСТОВСЬКІ, президент Глогува Рафаель РОКАШЕВИЧ, староста Глогувського повіту Яро­слав ДУДКОВЯК та інші члени делегації від­відали разом із заступником міського голо­ви Вадимом САВЧУКОМ найбільший дитячий садочок у місті – №21 «Золота рибка», де діють 19 груп і виховуються 400 дітей. Екскурсію закладом провела завідувачка Людмила КИРИК, ознайомивши польських друзів із формами навчання та розвитку наймолодших ка­м’янчан.
Ще одна установа, в якій побували гості, – дитяча художня школа. Тут їм запропонували майстер-класи, зокрема з витинанки, із можливістю виготовити для себе творчу роботу на згадку про Кам’янець-Подільський. Гарні враження делегація отримала і від візиту до музичної школи ім.Ф.Ганицького. Викладачі підготували невеликий концерт, задіявши різні музичні інструменти. В тому числі бандуру, на якій кожен охочий міг спробувати зіграти.
Гості завітали на офіційну зустріч із керівництвом Кам’янця за участі міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА, що відбулася у залі Магдебурзького права в Ратуші. Кам’янецький мер подякував польським друзям за співпрацю, яка триває всі ці роки, за підтримку – моральну та матеріальну, особливо з моменту війни на сході. І додав, що партнерство між нашими містами вже давно переросло в дружбу.
Польська делегація і цього разу приїхала не з порожніми руками – вона передала подарунки для наших рятувальників, з якими вже давно налагоджений зв’язок і двосторонній обмін досвідом. А ще вагомою частиною плідної співпраці є спільні освітні та соціальні проєкти Комплексу шкіл політехнічних (м.Глогув) та Кам’янець-Подільського індустріального коледжу. Так, президент Глогува і давній друг коледжу Рафаель Рокашевич під час офіційної зустрічі передав Михайлу Євстафійовичу 10 планшетів «Lenovo», якими нині вже користуються студенти «Індустрії».
Зі свого боку представники міської влади Кам’янця-Подільського зауважили, що готові й надалі працювати над втіленням у життя різних проєктів, а також розвивати нові напрямки співробітництва в digital-технологіях, охороні культурної спадщини, молодіжній політиці.
На завершення зустрічі гостей чекав концерт органної музики в костелі св. апостолів Петра і Павла, який дала міська дитяча хо­-рова школа. Тут звучали світові шедеври у виконанні органістки Кафедрального костелу, композиторки, учасниці міжнародних
проєктів і фестивалів, організаторки проєкту «30 хвилин з органною музикою» Марії Дубік.
А приємним фіналом зустрічі стала вечірня екскурсія, яку підготував департамент гуманітарної політики міської ради.

За матеріалами пресслужби міської ради.