Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
8 Листопада 2019

ПРОПОНУЮТЬ ОБ’ЄДНУВАТИСЯ ВЖЕ В ПОВІТИ

Після завершення децентралізації в районах за об’єднання візьмуться в межах областей. Імовірно, нові адмі­ністративні одиниці – об’єднані райони – назвуть повіта­ми. Експерти, представники влади і громадськість уже давно обговорюють це питання. Недавно із засідання круглого столу на тему «Формування нового районного (повітового) поділу у Хмельницькій області» повернувся заступник міського голови Василь СУКАЧ.

Уже наступного дня, 5 лис­топада, він провів пресконференцію, аби розповісти про напрацьовані пропозиції щодо поділу Хмельниччини.
– Наразі їх є дві, які поки що лише на етапі обговорення, – каже Василь Олександрович. – Перша – від Міністерства розвитку громад і територій, що пропонує розділити Хмельниччину на три повіти – Хмельницький, Шепетівський і Кам’янець-Подільський. При цьому до нас мають увійти Чемеровецький, Дунаєвецький, Новоушицький, Віньковецький і Кам’янець-Подільський райони, а також місто Кам’янець-Подільський із загальною кількістю населення близько 312 тис. мешканців.
Іншу пропозицію має облдерж­адміністрація, яка хоче бачити 5 повітів: Шепетівський, Старокостянтинівський, Хмельницький, Городоцький і Кам’янець-Подільський. Відповідно, до нас приєднають Дунаєвецький, Новоушицький і Кам’янець-Подільський райони плюс наше місто, а ще Гуківську територіальну громаду. Населення буде близько 240 тис. осіб.
Коли саме буде створено нові адмінодиниці, поки що невідомо, адже спочатку необхідно до логічного завершення довести питання об’єднання територіальних громад.