Четвер, 28 Березня 2024 р.
15 Листопада 2019

ЯК САПЕРИ ФІНІВ ТА ЕСТОНЦІВ НАВЧАЛИ

У Центрі розмінування курс зі знешкодження вибухонебезпечних предметів недавно пройшли військовослужбовці Сил оборони Естонської Республіки та Збройних сил Фінляндії.

Застосування процедур зне­шкодження саморобних вибухових пристроїв, подолання мінно-вибухо­вих загороджень, залучення мінно-розшу­кових собак, – цим та іншим тонкощам саперної справи навчали наші сапери.
Як повідомили у Цент­-рі розмінування, особ­ливу увагу приділили застосуванню штатних інженерних боєприпасів армії Російської Федерації під час бойових дій на Донбасі.
За здобуті безцінні знання, за нагоду вивчити бойовий досвід українських військових саперів та гостинний прийом наприкінці заходу подяку­вали керівництву й особовому складу центру іноземні гості.


СХИЛИЛИ ГОЛОВИ У СКОРБОТІ

11.11, об 11.00, канадські та кам’янецькі військові схилили голову на знак пам’яті про тих, хто не повернувся додому з поля бою. У траурній церемонії взяли участь заступник начальника Центру розмінування підполковник Олег Гаврилюк, делегацію Збройних сил Канади очолював командир Об’єднаної оперативно-тактичної групи майор Нік Вайт.

– Цей День пам’яті – данина всім, хто віддав життя заради миру. Підтримуючи на­-ших канадських друзів, військовослужбовці Центру вже четвертий рік поспіль долу­чаються до заходу, адже ми знаємо, якою ціною дається незалежність, – зауважив підполковник Гаврилюк.
Такий пам’ятний день відзначається щороку в країнах Британської співдружності націй, аби увіковічити пам’ять усіх солдатів, загиблих у конфліктах за учас­ті Великобританії. Цей день обраний
через те, що саме 11 листопада 1918 р. було оголошено про припинення бойових дій у Європі між країнами Антанти і Троїстого союзу.

Підготувала
Галина МИХАЛЬСЬКА.