Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
15 Листопада 2019

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ЗНАК ЯКОСТІ В «БРУКІВКИ»

8 листопада в Берліні розпочався II Міжнародний форум співробітництва «30 років після падіння Берлінського муру: Європа «знизу догори». У заході взяли участь і Європейська асоціація фестивалів (EFA), яка нагородила кам’янецький Міжнародний кінофестиваль «Бруківка» європейською відзнакою «EFFE Label 2019-2020».

– Не плануючи отримати таку престижну нагороду, ми разом із командою зареєстрували фестиваль на порталі «EFFE», – розповідає організатор і директор «Бруківки» Андрій ЗАЄЦЬ. – Кінофестиваль уперше стартував 18 листопада 2017 року в Кам’янці-Подільському як локальний молодіжний проєкт-конкурс для молодих режисерів Поділля і за три роки виріс до повноцінної міжнародної кіноподії, на яку подають роботи автори з усієї України та понад 100 країн світу.
Тішить, що нестандартністю та концептуальністю знайшли свого глядача: покази фільмів жахів під
відкритим небом у Старій фортеці, проєкційне 3D-шоу із залученням місцевого театру на стінах музею, прем’єрні покази робіт режисерів із Франції, Німеччини та США, підтримка молодих незалежних режисерів з України, десятки зустрічей воркшопів, лекцій та багато іншого.
Дуже символічно, що напередодні дня народження фесту ми отримуємо фестивальний європейський знак якості.

Ольга БАНАХ.