П'ятница, 29 Березня 2024 р.
22 Листопада 2019

ДЛЯ ТИХ, ХТО МАЄ ПІЛЬГИ

Звертаємо увагу споживачів, які мають пільги на оплату житлово-комунальних послуг, на зміну порядку їх надання.

Починаючи з жовтня 2019 р., відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги», пільга надається в грошовій формі.
Розраховані департаментом соцзахисту населення суми пільг перераховуватимуться АТ «Ощадбанк» для подальшого проведення ним розрахунків із надавачами послуг за кожного конкретного пільговика (безготівкова форма).
Пільговикам, які подали заяву до департаменту соцзахисту населення на отримання пільги готів­кою, виплата буде здійснюватися у готівковій формі в зазначений у заяві спосіб (банк або пошта).
У зв’язку з цим, платіж за послугу нараховується в повному обсязі, без врахування знижки, яка надається пільговику. І в разі отримання готівки пільговик має сплатити за спожиті послуги повністю.
Інші пільговики сплачують, як і раніше, частину платежу, а суму пільги за них перерахує надавачу послуг АТ «Ощадбанк» (за наявності даних про номер мобільного телефону пільговик отримає інформаційне повідомлення від банку про проведені платежі).
Враховуючи те, що відповід­-ний механізм запроваджується в Україні вперше, через неточності в даних із технічних причин можуть бути випадки ненарахування окремим особам суми пільги за жовтень 2019 року. В такому разі рекомендуємо звернутися до департаменту соцзахисту населення. І сума пільги за жовтень буде донарахована наступного місяця.

Людмила ПОЗИНЮК, директор департаменту соцзахисту населення.