П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
22 Листопада 2019

«ТУРНІКЕТ» РОЗПОЧАЛИ З ПЕРЕХОДУ

Анонсований міською владою у квітні проєкт під умовною назвою «Турнікет» нарешті починає втілюватися в життя.

Роботи стартують на вулиці Князів Коріатовичів, біля автобусної зупинки «Кодак», на дорозі між двома ринками. Адже саме там уже не одне десятиліття коїться справжній хаос – пішоходи перебігають проїжджу частину, де їм припече, мало не кидаючись під колеса автомобілів. Аби не лоскотати нерви водіям і не допустити лиха, в «білій хаті» задумали і розробили відповідний проєкт, до якого вже дійшли й руки, й гроші.
– І надалі бачимо, що люди як перебігали там дорогу, так й продовжують це робити, – коментує заступник міського голови Сергій БАБІЙ. – Припало це екстремальне заняття до душі й вантажникам, котрі перевозять на візках товар між ринками. Місцеві водії вже добре знають про небезпеку цього відрізка, тож не газують, їдуть не поспішаючи. Власне це і спонукало нас знайти вихід і розробити відповідний проєкт. Підготовлений він департаментом ЖКГ, затверджений на засіданні виконкому та погоджений Нацполіцією Хмель­ницької області.
Днями розпочалися роботи з реалізації першої його частини – облаштування пішохідного переходу. З міського бюджету на це виділено близько 170 тисяч гривень. Особливість додаткової «зебри» в тому, що впродовж осьової лінії дороги буде влаш­товано острівець безпеки довжиною 15 метрів із місцем тимчасового очікування пішоходів. Також буде нанесена не проста, а пластикова пішохідна розміт­-ка з гарантією три роки. Це має зробити львівська бригада, яка завершує роботи в Одесі та дорогою додому на два дні зупиниться в Кам’янці.
А вже навесні на безпековому майданчику плануємо встановити турнікет.
Дехто стверджує, що облаштування задуманого зупинить рух авто. Насправді нині автомобілі зупиняють люди, які перебігають там дорогу. Так і до біди недалеко.