Четвер, 28 Березня 2024 р.
22 Листопада 2019

ЗА ЩО ПОСТРАЖДАВ БАРСИК?

Погляд, наповнений страхом, недовірою і відчаєм, скривавлені лапки, подертий животик… Саме таким побачили собаку ті, хто став свідком жорстокого поводження господаря із твариною.

Жителі Хмельниччини, а після сюжетів центральних каналів – і всієї України, здригаються від подробиць події, що сталася на початку тижня в Красилівському районі. Чоловік прив’язав собаку до автомобіля і, їдучи, волочив бідолаху дорогою. Катування вдалося припинити небайдужому, який викликав правоохоронців. Наразі поліція розслідує обставини жорстокого поводження з собакою.
«На Хмельниччині слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.299 Кримінального кодексу України «Жорстоке поводження з тваринами» за фактом знущання над собакою – чоловік прив’язав тварину до буксирувального гака і волочив за автомобілем. Про факт знущання над твариною до Красилівського відділу поліції повідомили свідки події, які рухалися цією ж дорогою неподалік від села Кузьмин. На місце одразу виїхала слідчо-оперативна група, яка задокументувала правопорушення. Постраждалу собаку доставили до ветеринарного закладу, де їй надали медичну допомогу. Медики передали тварину волонтерам. Наразі слідчі з’ясовують мотиви, які спонукали чоловіка до такого жорстокого вчинку, опитують очевидців і свідків події», – такий офіційний коментар оприлюднено на сайті ГУ Нацполіції у Хмельницькій області.
Поки працювала поліція, соц­мережі активно поширювали інформацію про цей кричущий випадок. Стало відомо, що над тваринкою позбиткувався начальник архіву Хмельницької області Володимир Байдич. У своє виправдання посадовець заявив, що пес агресивний і покусав його маму.
Щоб справу не зам’яли, а вин­ного покарали, під стінами обласної поліції 19 листопада зібралися зоозахисники і небайдужі хмельничани. На руках один із волонтерів носив «агресивного» Барсика.
У собачки перемотані чотири ла­-пи, йому важко ходити, він і досі не може оговтатися від шоку.
На своїй сторінці у фейсбуку голова Хмельницької ГО захисту тварин «Врятуй життя» Олена Голубнича розповіла, що Барсика вилучено офіційно, і нині він перебуває в кінологічному центрі Нац­поліції під цілодобовим нагля­-дом правоохоронців. Це зроблено заради безпеки тварини. Двічі на день його возять до лікарні під супроводом поліції та наших волонтерів. Собачці зробили рентген і УЗД.