П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
22 Листопада 2019

АБИ ЛІКАР БУВ ДОСТУПНІШИМ

Новенький легковий автомобіль «Renault Duster» цього тижня отримала Кам’янська сільська амбулаторія. Придбали його за рахунок співфінансування з Держбюджету і місцевого – коштів Кам’янської сільради.

Цей автомобіль один із двадцяти, які в області 19 листопада урочисто вручали для сільських амбулаторій Хмельниччини. Транспортні засоби повністю відповідають критеріям Міністерства охорони здоров’я України. Загальна вартість автомобілів складає 10 млн. 770 тис. грн. Із них 770 тис. грн – це кошти місцевих бюджетів. Головна сума – субвенція з Державного бюджету на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я в сільській місцевості. В області за кошти цієї субвенції будуються 30 амбулаторій загальної практики сімейної медицини, з них 10 уже введено в експлуатацію. Для амбулаторій, що побудовані та будуються, придбано і вже передано 27 легкових автомобілів.
– Наш район, якщо не враховувати Гуменецьку ОТГ, уже отримав чотири такі автомобілі, – розповідає дирек­тор районного центру ПМСД Станіслав РОСТЕЦЬКИЙ, – мова йде про Шутнівецьку, Вихватновецьку, Ко­либаївську та Кам’янську амбулаторії. Варто наголосити, що ці автомобілі не варто плутати з екстреними допомогами, їх дають у користування лікарям, аби ті були більш доступними і мали можливість приїхати до пацієнта.