Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
29 Листопада 2019

НЕМОВЛЯТАМ – ОБЛАДНАННЯ

22 листопада Кам’янець-Подільський перинатальний центр отримав нове медичне обладнання на суму 130 тис. грн. Такий важливий і необхідний дарунок презентувала лінія магазинів EVA в рамках проєкту «Orange Days», створеного для допомоги передчасно народженим малюкам України.

– Передчасно народжені діти – особлива категорія: вони дуже тендітні та слабкі, чимало звичних для нас функцій організму в них ще не­зрілі. Вони більш схильні хворіти і у перші місяці життя зіштовхуються з низкою проблем у легеневій, серцево-судинній, нервовій і травній сис­темах, – каже головний лікар Перинатального центру Олександр ГУРСЬКИЙ. – Із новими монітором, лампою для фототерапії та фото­метричним аналізатором гіпербілірубінемії
ми матимемо можливість якісно подбати про наших поспішайок і запобігти ускладненням, які можуть виникнути через ранні пологи.
За даними лікарів, в Україні передчасно народжуються майже 20 тисяч немовлят (близько 5%). Зокрема, у Кам’янець-­Подільському перинатальному центрі торік народилися 1033 немовлят, з яких 22 – передчасно. Цьогоріч за 9 місяців – 721 дитина, з яких 20 – раніше від терміну.
Для привернення уваги до проблем таких малюків існує Всесвітній день передчасно народжених дітей, який припадає на 17 листопада.