Четвер, 28 Березня 2024 р.
6 Грудня 2019

НЕ ПРОГАВТЕ!

«СОЛОВЕЙ СПІВАЄ…»

У Кам’янці-Подільському демонструвати­меть­ся стрічка «Соловей співає. Доки голос має». Це документальний фільм про лінгвоцид української мови та русифікацію української нації.
Показ відбудеться 10 грудня в Будинку офіцерів (вул.Гагаріна, 54). Перший сеанс – о 13.30, другий – о 16.00. Під час події буде можливість поспілкуватися з авторами фільму.

ПРАВДА ПРО ПОЛОН

12-13 грудня в Кам’янці-Подільському від­будуться зустрічі громадських активістів, військових, студентів і ліцеїстів із Героєм України Володимиром Жемчуговим у рамках проєкту «Бранці Кремля».
Кожен присутній матиме змогу поставити запитання і взяти участь в обговоренні. Під час за­ходу презентуватимуть стрічку «Бран­ці Кремля», зняту на замовлення Міністерства інформаційної політики України. А наприкінці зустрічей учасники отримають інформаційні матеріали – книги, бро­шури.
12 грудня, о 15.00, гість зустрінеться зі студентами К-ПНУ ім.Івана Огієнка. 13 грудня, об 11.00, – з учнями військового ліцею, військовими-строковиками, контрактниками 201 Навчального центру та 48 інженерної бригади (Будинок офіцерів). Того ж дня, о 17.00, – зустріч із місцевими активістами в конференц-залі готелю «7 Днів».
Крім того, 12 грудня, о 12.00, у пресцентрі міськ­ради запланована пресконференція «Презентація освітнього проєкту «Бранці Кремля». Зустрічі з Героєм України Володимиром Жемчуговим».
Довідково: Володимир Жемчугов – учасник опору російській агресії. З травня 2014 року – організатор і активний учасник руху опору проти російської окупації на Луганщині. З 29 вересня 2015 р. по 17 вересня 2016 р. був у полоні бойовиків так званої ЛНР. У полон потрапив із важким пораненням унаслідок під­риву на розтяжці. Активний учасник державних і волонтерських заходів в Україні та за кордоном, зокрема, проводить військово-патріотичні лек­ції-­бесіди зі студентами, школярами, курсантами, військовослужбовцями.
Володимиру Жемчугову присвоєно звання Героя Украї­ни із врученням ордена «Золота Зірка».

Пресслужба міськради.