П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
6 Грудня 2019

АМБУЛАТОРІЮ ВІДКРИЛИ У ВИХВАТНІВЦЯХ

У Китайгородській ОТГ 4 грудня перерізали стрічку у Вихватновецькій амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Гостей зустрічав господар закладу – головний лікар Броніслав ЯКУБОВСЬКИЙ, а також голова Китайгородської ОТГ Юрій БЕЗРОДНИЙ. На урочистості завітав і новопризначений голова Хмельницької ОДА Дмитро ГАБІНЕТ.

Це вже третя амбулаторія, збудована в нашому районі в рамках реалізації державної програми «Доступна медицина.
Заклад надаватиме послуги 4 тисячам жителів Вихватнівців та ще 12 навколишніх сіл: Китайгорода, Демшина, Рогізни, Колодіївки, Дерев’яного, Калачківців, Субоча, Броварів, Гелетини, Привітного, Ленівки та Пат­ринців.
Амбулаторія побудована за кошти Державного та місцевого бюджетів. На будівництво та оснащення витрачено 8,2 млн. грн. До цієї суми входить також вартість службового автомобіля «Renault Duster», на якому лікар виїжджатиме до віддалених сіл і навідуватиме пацієнтів, які не зможуть самостійно прийти. Заклад забезпечений усім необхідним сучасним медобладнанням для надання первинної медичної допомоги. Незабаром тут запрацює і телемедицина, адже закуплено відповідну комп’ютерну техніку та завершуються роботи з прокладання оптоволоконного кабелю для доступу до швидкісного інтернету. Прийматимуть пацієнтів троє лікарів.