П'ятница, 29 Березня 2024 р.
13 Грудня 2019

БОРОТЬБА ЗА ПОСАДУ?

До нашої редакції звернувся ексочільник служби у спра­вах дітей Кам’янець-Подільської РДА Віталій ЗАКЛЕВСЬКИЙ із заявою. На його думку, новим керівником служби не­законно і без конкурсу призначили Андрія Мишевського, який до цього працював начальником відділу організаційної роботи РДА.

Як вважає Віталій Антонович, ці дві посади нерівнозначні й державний службовець без конкурсу не може бути переведений на вищу посаду. Із відповідною заявою він уже звертався до Хмельницького окружного адміністративного суду. Проте спочатку суд залишив заяву без розгляду, а після розгляду уточнювальної заяви повернув її. Тому колишній керівник просить ЗМІ надати розголосу цій справі, аби привернути увагу сус­пільства до, на його погляд, незаконних дій посадових осіб Кам’янець-­Подільської РДА.
У свою чергу в РДА не погоджуються з обвинуваченнями, пояснюють звернення помстою за звільнення. Перша заступниця голови Кам’янець-Подільської РДА Маріанна ВЕЛИКОХАТЬКО пояснила, що, відповідно до чинного законодавства, ці посади є рівнозначними.
– Відповідно до постанови Кабміну №15 «Питання оплати праці працівників державних органів», визначено перелік посад держслужби, що прирівнюються до відповідних груп оплати праці. Посади керівників самостійних структурних підрозділів апарату місцевих держадміністрацій і керівників самостійних структурних підрозділів місцевих держ­адміністрацій, крім тих, умови оплати праці яких визначені окремими Законами України, відносяться до
4-ї групи оплати праці. Враховуючи те, що ці дві посади знаходяться в межах одного органу та відносяться до однієї групи оплати праці, то вони є рівнозначними, – пояснює Маріанна Анатоліївна. – Начальником відділу організаційної роботи Анд­рій Ігорович став відповідно до результатів конкурсного відбору, а переведення його на посаду начальника служби у справах дітей проведено відповідно до вимог статті 11 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» за погодженням з органом виконавчої влади вищого рівня.
Як доказ, перша заступниця показує лист-погодження служби у справах дітей Хмельницької ОДА від 25 жовтня 2019 р.